Utbildning i Islivräddning
Sverige är ett land omgivet av hav, sjöar och vattendrag, vilket gör vattensäkerhet till en viktig fråga. Tyvärr är otillräcklig prevention och riskbedömning, bristande kunskap och felaktiga attityder till vattensäkerhet några av de främsta orsakerna till drunkningsolyckor.
Vår utbildning i islivräddning och säkerhet är särskilt utformad för att ge deltagarna de färdigheter och kunskaper som krävs för att agera snabbt och korrekt vid olyckor på is. Oavsett om det gäller räddning på sjöar, floder eller andra isbelagda områden, förbereder vi deltagarna på de specifika risker som isrelaterade nödsituationer innebär och hur man tryggt genomför livräddning i dessa tuffa miljöer.
Utbildningen ger en gedigen förståelse för de risker som är förknippade med is och hur man säkerställer trygghet både vid insatser och vid egna aktiviteter på is. Du lär dig viktiga tekniker för att rädda personer ur vatten och is samt hur du förebygger olyckor genom säkerhetsåtgärder.
Utbildningens innehåll
- Isens egenskaper och riskbedömning vid arbete och fritidsaktiviteter på is
- Tekniker för att snabbt och effektivt rädda nödställda från isen
- Rätt användning av livräddningsutrustning vid islivräddning
- Säkerhetsrutiner för att minimera risker för både räddare och den nödställde
- Teoretisk och praktisk träning i att hantera nödsituationer på is
- Samarbete och kommunikation vid räddningsinsatser
- Praktiska övningar där scenarier simulerar verkliga olyckor på is
Målgrupp
Denna utbildning vänder sig till alla som arbetar eller vistas i isiga miljöer och som behöver kunna agera snabbt och korrekt vid isrelaterade nödsituationer. Det inkluderar räddningstjänst, säkerhetspersonal, friluftsentusiaster och de som arbetar inom kommunal och offentlig säkerhet.
Utbildningens format
- Klassrumsutbildning för teoretiska delar.
- Praktiska övningar och simulerade räddningssituationer på is.
- Möjlighet till skräddarsydda lösningar för företag, kommuner och andra organisationer som vill utbilda sin personal.
Vår utbildning i islivräddning och säkerhet ger deltagarna både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter för att hantera nödsituationer på is, vilket är avgörande för att säkerställa en trygg arbets- och fritidsmiljö
Kontakt
Ring oss för rådgivning, +46 (0) 10 – 220 10 00
Ni kan också fylla i vårt kontakt formulär eller maila oss direkt på info@lifelinkgroup.se
Vi ser fram emot att höra från er.

